Annelies Deprez | Stadslandbouwer
Unieke groenten op unieke plekken
Mijn verhaal
De Pret, een kleinschalige markttuin aan de rand van Brugge, unieke groenten op unieke plekken, van grond tot mond.
In het West-Vlaams betekent 'Pret' prei. Voor mij symboliseert prei de overgang van een traditionele naar een ecologische moestuin. De moestuin waar ik ben in opgegroeid was een rijkdom. Alleen gebruikte men vroeger pesticiden om bijvoorbeeld prei op te kweken. Ik heb in diezelfde moestuin, gekozen voor ecologisch tuinieren en heb prachtige resultaten behaald, met een enorme toename van biodiversiteit. Dit heeft niet alleen mijn tuin veranderd, maar ook mijn leven. Ik ben hoofdzakelijk groenten gaan eten, bestuurslid geworden bij Velt en ik verdiepte me in natuurvriendelijk tuinieren op grotere schaal volgens het market gardening systeem van Jean Martin Fortier. In 2024 sloot ik af met een opleiding tot stadslandbouwer en tegelijk starten we ons eerste veld op!
'Pret' staat ook voor een positieve gemoedstoestand die ontstaat wanneer je iets doet wat je leuk vindt. Het is de basis van een gezond en gelukkig leven en helpt stress te verlichten. Ik geloof dat dit project hetzelfde effect kan hebben op mijn leven en hopelijk ook op dat van anderen.
Kom langs, kijk, proef en ontdek zelf hoe 'Pret' zowel de natuur als het leven kan verrijken!
Uren & Locatie
Adres tuin
Zaggebroekstaat (parking)
Loppemsestraat 52 - Zedelgem
Bestelling op te halen in Zedelgem op het veld:
Zaterdag (9u – 11u)
Adres Brugge centrum
Vizierstraat 45 - Brugge
Bestelling op te halen in Brugge centrum:
Zaterdag (12u - 13u)
Contact/ vragen:
info@de-pret.be
Brugs food lab
Bij 'de pret' teel ik op kleine schaal en zonder mechanisatie de heerlijkste ecologische groenten. Daarom ben ik trots lid van het Brugse Food lab! Dit netwerk brengt lokale, duurzame producenten samen en biedt ons een schat aan kennis en samenwerkingsmogelijkheden. Het Brugs Food Lab maakt deel uit van de Brugse duurzame voedselstrategie.
Wat betekent dit voor jou, als klant? Dankzij het Brugse Food lab kan ik jou nog beter van dienst zijn met:
Versheid en Kwaliteit: toegang tot de nieuwste innovaties en technieken om onze groenten nog smakelijker en voedzamer te maken.
Lokale Verbinding: ondersteuning van een netwerk dat zich inzet voor duurzame en ecologisch verantwoorde productie.
Kennisdeling: deelname aan workshops en trainingen, zodat ik continu kan verbeteren en vernieuwen.
Grotere Zichtbaarheid: door de samenwerking binnen het Food lab krijgen we een groter bereik, waardoor meer mensen kunnen genieten van onze producten.